Stiri si noutati

Un nou Consiliu de Supraveghere la BCR

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a Bancii Comerciale Romane (BCR) a aprobat, ieri, modificarea componentei Consiliului de Supraveghere al bancii. Noua componenta a acestui organism este urmatoarea: Sebastian Vladescu – presedinte, Thomas Krayenbuehl – vicepresedinte, iar membri sunt Oliver Greene, Jozsef Birtalan, Gheorghe Ionescu, Teodor Mihaescu si Marioara Mema.

De profesie economist, Sebastian Vladescu (PNL) a fost in intervalul 2000 – ianuarie 2001 membru in Comisia de Privatizare a BCR. Din 1997 si pana la finele lui 2000, Vladescu a lucrat in Ministerul Finantelor (MF), initial ca si consilier al ministrului si ulterior secretar de stat. El a reprezentat MF in Consiliul de Administratie al CEC, fiind revocat in ianuarie 2001. In prezent, Vladescu este membru in CA al Petrom si Upetrom, iar in perioada 2002 – 2003, a facut parte din CA al Petrom Service.

Sebastian Vladescu il va inlocui pe Horia Neamtu, al carui mandat inceteaza incepand cu 23 aprilie 2005. De asemenea, Gheorghe Ionescu il va inlocui pe Ionel Desmireanu, care a fost revocat din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere din data de 23 aprilie 2005.

Potrivit Mediafax, celalalt nou membru al Consiliului de Supraveghere din BCR, Gheorghe Ionescu, de asemenea economist, a activat sase ani in Fondul Proprietatii de Stat (1993-1999), cea mai mare pozitie detinuta fiind de director general executiv. Ionescu a facut parte din Comisia de Privatizare a Bancii Agricole, iar din 1999 pana in 2002, a fost vicepresedinte la Interagro. Relatia cu grupul Interagro este mai veche, Ionescu fiind membru al Consiliului de Administrare la Asirom inca din 1996. In prezent, Gheorghe Ionescu este presedinte al societatii comerciale SYD Consult SRL. (Marilena Dan)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *