Stiri si noutati

Ungaria ia în considerare propunerea UE privind baza comunã de impozitare a companiilor

Ungaria analizeazã propunerea Uniunii Europene de a stabili o metodã comunã de stabilire a bazei de impozitare a companiilor, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Finanþe de la Budapesta Tamas Katona, la o reuniune a Organizaþiei Intra-Europene de Administrare a Impozitelor (IOTA), informeazã luni MTI.
Comisarul european pentru fiscalitate ºi uniune vamalã, Laszlo Kovacs, a spus cã în condiþiile în care baza de impozitare a companiilor este calculatã în mod diferit în þãrile din UE acest lucru creºte semnificativ costurile administrative ale companiilor care activeazã în mai multe state membre ºi face imposibilã o comparare a impactului impozitelor.
Pentru companiile mari procentul acestor costuri se ridicã la 2 la sutã din totalul impozitelor plãtite, în timp ce pentru companiile mici situaþia este ºi mai rea.
Comisarul Kovacs a menþionat cã unul dintre scopurile politicii fiscale a UE este de a face legislaþia în domeniu mai transparentã ºi de a preveni frauda.
Acesta este motivul pentru care Comisia Europeanã a sprijinit crearea IOTA în 1996 ºi continuã parteneriatul cu aceastã organizaþie.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *