Stiri si noutati

Ungaria – Ministerul agriculturii a cheltuit deja 60 la suta din bugetul pe acest an

Ministerul ungar al agriculturii a cheltuit deja 60 la suta din bugetul pe acest an, pana la finele lunii mai, acordarea de subventii punand in umbra celelalte proiecte de finantare, a anuntat joi cotidianul ungar "Napi Gazdasag", informeaza MTI.

Potrivit publicatiei citate, in perioada ianaurie-mai 2005 ministerul agriculturii a platit peste 200 miliarde forinti (804,7 milioane euro) in subventii directe acordate fermierilor, dintr-un total de 328 miliarde forinti (1,32 miliarde euro) cat reprezinta bugetul alocat domeniului agriculturii pentru acest an. In prezent, fondurile care ar trebui distribuite conform planului national de dezvoltare sunt insa la nivel de avarie, mai ramanand de cheltuit doar cateva miliarde de forinti.

Expertii consultati de "Napi Gazdasag" atrag atentia ca fondurile alocate agriculturii s-ar putea epuiza pana in toamna, pentru evitarea acestei situatii ministerul ungar intentionand sa ceara permisiunea organismelor de la Bruxelles pentru a directiona aproximativ 10 miliarde forinti (40,2 milioane euro) din subventiile alocate conform planului national de dezvoltare pentru a sprijini sectoarele porcinelor si cresterii pasarilor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *