Stiri si noutati

UTI Retail Solutions SRL, prezentata la Expo Security 2004

Cu ocazia Expo Security 2004, UTI Retail Solutions SRL prezinta solutii pentru securitatea spatiilor comerciale, precum si o noutate: un sistem de posta pneumatica pentru spitale.

Acest sistem va fi instalat in laboratoarele MEDICOVER din Spitalul Judetean Suceava.

Sistemul va asigura transmiterea esantioanelor de analize prelevate de la pacienti in laboratorul central, respectiv returnarea rezultatelor.

Sistemul va contine, pentru inceput, 4 statii de trimitere si receptie a capsulelor si va deservi pana la 1.000 de pacienti zilnic. Utilizarea acestui sistem va realiza o importanta economie pentru personalul laboratorului, precum si o crestere semnificativa a fluxului activitatii.

Sistemul de transport pneumatic pentru spitale economiseste nu numai timp, ci si spatiu, datorita centralizarii laboratoarelor.

Sistemele de posta pneumatica pentru spitale pot transporta, practic, orice incape intr-o capsula: medicamente, mostre de laborator, mostre urgente, conserve de sange, radiografii, documente etc. Astfel, sistemul creeaza o legatura directa intre toate compo-nentele operationale ale spitalului, cum ar fi: bancile de sange, ambulator, camerele asistentelor, receptie si birouri administrative etc.

Capsulele utilizate sunt inchise ermetic, eliminand riscul de con-taminare.

Aceste sisteme vor putea fi prezente, intr-un viitor apropiat, in majoritatea spitalelor moderne din Romania.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *