Stiri si noutati

Vacanta de iarna in statiunile romanesti va fi mai scumpa decat in Austria

Petrecerea Sarbatorilor de iarna la hotelurile si pensiunile autohtone se anunta mai costisitoare, in conditii comparabile de clasificare, decat in statiunile elvetiene sau austriece.

Predeal, la concurenta cu Mallnitz

La un hotel de patru stele din Bucovina puteti petrece o vacanta de iarna de neuitat, daca sunteti dispusi sa cheltuiti, numai pe cazare, circa 90 euro/zi de persoana. La acest tarif, patronii promit accesul liber la piscina incalzita si sala de gimnastica si o masa de Revelion incarcata cu zeci de bucate traditionale, dar si bauturi din cele mai rafinate, totul "asezonat" cu orchestra, focuri de artificii si surprize.

Cu mult mai putini bani vetI putea petrece un concediu de 11 zile (10 nopti ) la Predeal, la categoria trei stele, pentru cazare si mic dejun trebuind sa achitati 17 milioane de lei. Oferta avantajoasa, avand in vedere ca, pentru perioada Revelionului, trei nopti intr-o vila de doua stele costa minimum 10 milioane de lei, tarif in care intra micul dejun si mesele festive de Craciun si Revelion.

Sarbatori in Austria cu 45 de euro/zi

In Elvetia, la categoria de patru stele in Crans Montana, puteti petrece o saptamana cu circa 870 de euro, tarif in care este inclus micul-dejun si transportul cu autocarul. La Davos, tot la patru stele, sunteti bineveniti daca achizitionati pachetul de servicii de circa 1.100 de euro, care include doua mese pe zi si cina festiva de Revelion. La categoria trei stele, tarifele se invart, pentru statiunea Saas-Fee, in jurul a 630 euro, tarif in care sunt inluse sapte nopti cazare si regim demipensiune, precum si petrecea de la cumpana dintre ani, locul in camera dubla. Puteti inchiria si mai putine nopti, in perioada sarbatorilor, dar nu mai putin de trei, cu preturi incepand de la 180 euro/locul pe noapte, in regim demipensiune, categoria patru stele, in Zermatt, la hoteluri unde puteti beneficia de tratament SPA, taxele fiind incluse in tarif.

Pentru ski in Italia, la Campitello, o noapte la un hotel de patru stele va costa 150 de euro, in pret fiind incluse si doua mese, precum si cina festiva de revelion. Totodata, veti putea opta pentru Santa Cristina, unde un loc in camera single la trei stele costa circa 110 euro – pentru care aveti asigurata demipensiune si petrecerea de Revelion.

Mai aproape, in Austria, la categoria patru stele, regim demipensiune, in Mallnitz, opt zile (sapte nopti), regim demipensiune, mesele festive de Craciun si Revelion incluse, vigneta platita, costa aproximativ 600 euro/persoana, pe cand in Kramsach, pentru un hotel de trei stele, sapte nopti, demipensiune, trebuie sa platiti circa 450 euro/persoana.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *