Stiri si noutati

Vacanta de Paste in Insula Thassos costa mai putin decat la Predeal

Carmen Neacsu

Petrecerea Sarbatorilor de Paste la un hotel sau chiar la o pensiune dintr-o statiune autohtona este mai costisitoare decat o vacanta la un hotel de clasa superioara din Grecia, Egipt sau chiar din Spania.

O vacanta de sase zile in insula greceasca Thassos costa circa 150 euro de persoana, tarif in care sunt incluse transportul, cazarea la un hotel de trei stele, micul dejun si cina festiva de Paste. Cei care au mai putin timp la dispozitie pot alege sa petreaca numai patru zile si trei nopti in "Insula de Smarald", pachetul de servicii cu transportul, cazarea, micul dejun si cina festiva incluse fiind de circa 110 euro/persoana. Tot pentru Grecia, de aceasta data intr-un circuit clasic, care cuprinde vizitarea Salonicului, a Muntelui Olimp si a manastirilor de la Meteora, oferta agentiilor de turism variaza de la 130 la 160 euro/persoana. In aceasta suma sunt incluse transportul pana in Grecia, vizitarea obiectivelor turistice amintite, cinci nopti de cazare si micul dejun, plus o cina festiva.

Predealul concureaza cu "brio" tarifele din Egipt

Pentru petrecerea Pastelui in tara, agentiile au pregatit oferte care variza de la 75 euro/persoana pentru o zi intr-un hotel de patru stele din nordul Bucovinei, in apropierea unei manastiri, la 2,5 milioane intr-o pensiune de doua stele in apropierea Sibiului. In ambele cazuri, tarifele nu includ decat micul dejun, fara transport. Aceasta din urma problema poate fi rezolvata inchiriind o masina, ce-i drept nemteasca si cu tot cu sofer, contra sumei de 140-150 euro, timp de doua zile.

Pe Valea Prahovei, de exemplu la Predeal, superofertele ne ademenesc cu posibilitatea petrecerii a sase nopti de cazare la o pensiune cu camere dotate cu televizor si grup sanitar, fara mic dejun, contra sumei de 150 euro de persoana. Pentru cei cu buzunarele mai putin captusite au fost pregatite vile de doua stele, oferta valabila pentru numai trei milioane de lei de persoana, timp de doua nopti, micul dejun fiind inclus. Daca aceste oferte nu v-au convins, puteti opta pentru o vacanta in Delta, unde doua nopti intr-unul din hotelurile de trei stele costa circa 120 de euro, cu micul dejun inclus. Sau pentru nordul Moldovei, unde o noapte la o pensiune costa 35-40 de euro. In fine, in statiunea Cheia, o noapte la un hotel de doua stele, intr-o camera dubla, costa echivalentul a 12 euro, cu mic dejun inclus.

Croaziera pe Nil, contra hotel din Bucovina

Spre comparatie, cei cu destule zile libere si valuta in cont pot sa aleaga sa petreaca o vacanta plina de soare in Egipt, in una dintre cele mai luxoase statiuni. Astfel, un pachet de servicii care include sase nopti de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun si transport cu avionul poate fi achizitionat cu 550 euro. Aceasta in timp ce un pachet de servicii pentru Egipt, care cuprinde opt zile de vacanta, din care trei nopti cu pensiune completa pe un vas de croaziera de cinci stele, restul cu demipensiune la trei stele, transport cu avionul pana la Cairo si inapoi la Bucuresti si cu autocarul, intre Cairo si Aswan, vizitarea piramidelor, a Sfinxului, a templului Edfu, templului Karnak, templului Luxor costa circa 520 euro.

Nu sunt de neglijat nici ofertele tour-operatorilor spanioli. 11 zile la Costa Brava, la hotel de trei stele cu demipensiune si cina festiva de Paste sunt oferite la circa 420 euro de persoana, tarif in care este inclus si transportul.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *