Stiri si noutati

Vacanta de Paste la pensiuni va costa minimum 11 euro/zi

Cele mai mici tarife pentru petrecerea vacantei de Paste, in pensiunile rurale, nu vor cobori sub 400.000 lei/noapte locul in camera dubla, la categoria doua margarete. Astfel, in Maramures, la Botiza, patru nopti de cazare la categoria doua margarete, sistem demipensiune, costa 3,4 milioane lei.

Gazdele promit ca vor face tot posibilul pentru a oferi un tablou cat mai aproape de realitate al vietii cotidiene a localnicilor, ca si al obiceiurilor de Paste.

In tarif sunt incluse masa festiva, "tuica la discretie pe toata durata sejurului" si plimbari cu caruta. In plus, sunt promise vizite la case maramuresene tipice, la forje si distilerii si la atelierele artizanat sau covoare.

Trei nopti de cazare in aceleasi conditii costa 2,3-2-5 milioane de lei. In localitatea Vadu Izei, o zi de vacanta cu pensiune completa de doua margarete costa intre 750.000 si 850.000 lei/ persoana.

La Bazna, pentru patru nopti cazare tot la pensiuni de doua margarete regim demipensiune, costa 2,4-2,5 milioane de lei. Nordul Moldovei ramane una dintre cele mai cautate zone pentru petrecerea sarbatorilor pascale, drept care tarifele sunt putin mai piperate.

Astfel, cei care doresc mai mult confort pot alege una dintre pensiunile de trei stele situate in localitatile din preajma manastirilor, contra unor sume ce variaza de la 1,8 la 2,4 milioane de lei, sistem all inclusive.

In acelasi timp, doar pentru serviciile de cazare la trei margarete, cu micul dejun inclus, trebuie sa platiti circa 650.000 lei/noapte. La categoria doua margarete, tarifele variaza de la 240.000 pe noapte (fara mic dejun), la 1,7 milioane lei /zi, cu pensiune completa si masa de Paste.

La Bran, una dintre zonele preferate mai ales de bucuresteni, o zi de cazare la doua margarete, all inclusive, costa in jur de 20-25 euro, in timp ce la Moeciu de Jos, doar cazarea va costa minimum 400.000 lei/persoana.

In Delta, vacanta de Paste la vile categoria trei stele, patru nopti cazare, pensiune completa si o excursie cu vaporul costa circa 140 euro. (Carmen Neacsu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *