Stiri si noutati

Valea Doftanei si Cheia, zone cu potential pentru casele de vacanta

Ilinca Teodoriu

Cumpararea unui teren sau a unei case de vacanta in localitati precum Cheia, Provita sau Valea Doftanei reprezinta o afacere de succes, considera specialistii in imobiliare. Potrivit unui raport al SGA- Institutul de Consultanta Imobiliara, aceste zone constituie variante alternative pentru localitatile situate pe Valea Prahovei, unde preturile sunt nejustificat de mari.

Ideea valorificarii Deltei Dunarii prin constructia de hotelui si sate de vacanta are, in opinia specialistilor, ?caracter de mitologie?, deoarece in acesta zona exista inca probleme. ?In Delta raman piedici ce se vor depasi greu, incepand de la regimul de proprietate adeseori incert si gradul aproximativ de construibilitate, si pana la distantele aproape continentale si comunicatii mai nesigure decat in epoca navigatorilor venetieni?, apreciaza specialistii.

Nici construirea unei case de vacanta la malul marii nu este considerata o idee buna de catre Institutul de Consultanta Imobiliara.

Pensiunile turistice, mijloc de manipulare

Specialistii imobiliari ridica un mare semn de intrebare si in privinta viabilitatii pensiunilor turistice. ? O fumigena ce vine din mediile de speculatori ar indica o afacere de viitor sigur in forma investitiei in pensiuni, de regula la munte. Si aici schema este prea subtire, ca sa nu se vada aranjamentul, caci daca afacerea cu pensiuni ar fi atat de ispititoare, ar fi elementar sa se intrebe de ce nu o practica speculatorul insusi?, sustine SGA. In opinia specialistilor institutului, o afacere buna este aceea a caselor populare. ?Afacerea mica, dar interesanta ramane si astazi casa taraneasca, o proprietate cu farmec ce s-ar putea cumpara in Arges, Prahova si Buzau, cu cel mult o suta de milioane de lei?, conchide raportul SGA.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *