Stiri si noutati

Valoarea tranzactiilor la BRM in luna august a depasit 34,5 milioane dolari

Valoarea tranzactiilor la Bursa Romana de Marfuri /BRM/ in luna august a totalizat aproximativ 34,5 milioane dolari, fiind organizate 66 de proceduri de achizitie si vanzare, informeaza BRM.

Ordonatorii si autoritatile contractante care au apelat la serviciile ringului bursier au beneficiat de obtinerea unor imbunatatiri de pret sub forma diferentei favorabile dintre pretul de pornire si cel de adjudecare, a caror valoare totala a atins circa 4,4 milioane de dolari. Procentual, a fost obtinuta o diferenta favorabila medie de 11,34 la suta, datorata in special sistemului "strigarii libere".

Societatea Metrorex conduce in topul ordonatorilor BRM, printr-o valoare totala de tranzactionare de 10,2 milioane de dolari, inregistrata in sapte proceduri de achizitie de lubrifianti, energie electrica, laminate neferoase, materiale de vopsire si diluanti, articole de papetarie materiale si produse de uz general pentru constructii si instalatii.

Pe locul urmator, dupa valoarea de tranzactionare, se situeaza Agentia Nationala pentru Locuinte, care, in cadrul achizitiei de materiale de constructii pentru sinistrati, a tranzactionat in ringul BRM peste 9,8 milioane de dolari. Valori importante de tranzactionare au fost realizate prin procedurile de achizitie si vanzare si de companiile: CNCF CFR SA, cu tranzactii de peste 4,2 milioane de dolari, SNTFM CFR Marfa, care a ordonat licitatii in valoare de 3,3 milioane de dolari, CFR Gevaro, cu o valoare a contractelor adjudecate de aproximativ 1,3 milioane de dolari.

Au urmat RA Romatsa SA, SNTFC CFR Calatori, Aeroportul International Henri Coanda, Regia Autonoma de Transport Bucuresti, Baza de Aprovizionare Floresti a companiei Petrom.

In teritoriu, terminalele BRM au organizat proceduri de achizitie si vanzare in valoare de aproximativ patru milioane de dolari. Primul dintre cele 10 terminale operationale a fost punctul de lucru de la Craiova, cu tranzactii de aproximativ 950 de mii de dolari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *