Stiri si noutati

Vanzarile de Paste au depasit previziunile comerciantilor

Cu ocazia Sarbatorilor Pascale, bancile si marile lanturi de magazine au pregatit oferte speciale, dobanzi promotionale si credite mai usor de obtinut. Pentru comercianti, vanzarile din aceste zile depasesc cele mai optimiste previziuni.

 „Fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile de Paste au crescut cu circa 20%. Nu ne asteptam la aceasta crestere“, ne-a declarat Andreea Mihai, marketing manager la Carrefour. „Oricum, vanzarile in perioada Sarbatorilor Pascale sunt cu 35-40% fata de cele dintr-o luna normala“, spune oficialul Carrefour. Cele mai mai cresteri ale vanzarilor, cu pana la 135% fata de 2005, se inregistreaza la ciocolata si figurine de ciocolata, miel, drob, oua si vin. Pana pe 30 aprilie 2006, BRD – GSG ofera clientilor care subscriu un card de credit „Vivere“ prima rata gratuita, in limita a 50 RON. Clientii beneficiaza de o perioada de gratie de pana la 55 de zile pentru platile efectuate la comercianti cu cardul „Vivere“, care da posibilitatea accesului la o linie de credit de maximum 20.000 RON, cu o dobanda de 23% pe an. In schimb, oferta Raiffeisen Bank se axeaza pe creditele de consum, valabila pana in 31 mai 2006, in cadrul careia clientii pot opta fie pentru obtinerea unui credit rapid (creditul Pe Loc: fara carte de munca, fara avans, fara girant) fie a unui credit de consum cu costuri reduse (creditul Hiper Ieftin). Numitorul acestor doua credite este dobånda 0% in primele trei luni ale perioadei de creditare. BCR propune o dobanda promotionala, pana pe 15 mai, pentru imprumutul de nevoi personale nenominalizate Divertis Extra, prin care puteti accesa pana la 10.000 euro, echivalent in lei. Astfel, dobanda la creditele in lei este de 10,25% pentru creditul pe un an si de 10,75% pentru cel pe 1-10 ani. La Bancpost, pana pe 30 aprilie, puteti obtine credite pentru locuinte cu o dobanda anuala de 6,90%, la împrumuturile în lei si în euro cu dobânda fixa pe o perioada de un an si variabila pentru restul perioadei.

Si marile lanturi de magazine de electrocasnice au pregatit oferte tentante. Astfel, pana in 30 aprilie, cei care cumpara in rate de la ALTEX prin credit doar cu buletinul vor achita prima rata in ianuarie 2007. Tot pana la 30 aprilie, prin cardul de credit co-brand BCR – ALTEX, pentru orice produse Arctic in valoare de peste 1.600 RON, clientii primesc inapoi 10% din valoare. Media Galaxy impreuna cu BCR au lansat un card de credit cu o dobanda anuala de 20,5% pe an. La DOMO cumperi în rate, cu numai 1 leu pe zi, anumite produse, care se încadreaza în plaja de preturi si de produse de creditare, iar cei care cumpara produse prin „Creditul cu Prima de Paste“ primesc 100 RON.
Carmen Neacsu
Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *