Stiri si noutati

Vehiculele de transport marfa, fara autorizatie, vor fi confiscate

Personalul imputernicit al Ministerului Transporturilor (MT) si agentii de politie vor avea dreptul sa retina sau sa confiste vechiculele de transport marfa pentru care nu s-a achitat autorizatia speciala de transport, potrivit unui proiect de ordonanta initiat de MT.

Noile sanctiuni vor fi incluse in ordonanta de guvern care va modifica regimul drumurilor si care va intra in vigoare in termen de 60 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, informeaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, in actul normativ mentionat va fi introdus un articol care va specifica faptul ca, "pentru incalcarea prevederilor privind obligativitatea autorizatiei speciale de transport, pentru vehicule a caror masa totala depaseste limitele admise, si a restrictiilor de circulatie, vehiculul va fi imobilizat in spatii amenajate pe reteaua interna sau in punctele de trecere a frontierei, pana la achitarea contravalorii autorizatiei respective. In cazul in care contravaloarea autorizatiei nu este achitata in 30 de zile calendaristice de la comunicare, se dispune confiscarea vehiculului". Amenda contraventionala, cuprinsa intre 10 si 80 milioane lei, in functie de gravitatea faptei, si contravaloarea autorizatiei speciale de transport vor putea fi achitate si in punctele de control de trecere a frontierei. Contravenientul care va achita integral contravaloarea autorizatiei, in termen de 48 ore de la data inmanarii sau comunicarii procesului verbal de constatare a contraventiei, va avea posibilitatea sa plateasca jumatate din minimul amenzii, in acelasi termen.

Contraventiile si sanctiunile vor fi constatate, respectiv aplicate de personalul imputernicit al Ministerului Transporturilor, de administratorul drumului, prin personal imputernicit, si de ofiterii si agentii de politie, dupa caz. (M.D.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *