Stiri si noutati

Volumul de tranzactii cu carduri MasterCard au crescut cu 90 la suta

Volumul de tranzactii cu carduri MasterCard a crescut, in primele sase luni ale anului cu 90 la suta, pana la o valoare de 330 milioane dolari, informeaza un comunicat al companiei remis, luni, Rompres.

In luna iunie, au fost emise pe piata locala, circa 490.000 carduri sub sigla MasterCard, in crestere cu 71 la suta fata de aceeasi perioada din 2004, Romania fiind pe primul loc intre tarile europene in privinta cresterii volumului brut de tranzactii pe cardurile MasterCard.

Volumul brut al tranzactiilor, calculat in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2005 pe cardurile MasterCard, a crescut cu 79,8 la suta fata de prima jumatate a anului trecut.

In primele sase luni ale anului, au fost efectuate un numar de 3.920.000 de tranzactii, in crestere cu 57,7 la suta fata de perioada similara a anului trecut. Numai pe trimestrul al doilea, au fost efectuate peste doua milioane tranzactii, o crestere cu 61 la suta fata de cel de al doilea trimestru din 2004.

In prima jumatate a acestui an, MasterCard a realizat impreuna Finansbank conversia cardului proprietar CardAvantaj, oferind posesorilor acces la o retea internationala de acceptare, iar de curand, BCR a lansat un card co-branded cu retailerul de electronice si electrocasnice Altex, tot pe platforma MasterCard.

Institutiile financiare membre MasterCard din Romania au demarat o serie de proiecte menite sa promoveze cardurile de credit in randul utilizatorilor. Unele banci au diminuat dobanzile pentru cardurile de credit sau au oferit clientilor proprii posibilitatea de a obtine gratuit un card de credit, eliminand comisionul de emitere, iar altele au oferit bonusuri pentru tranzactiile efectuate la comercianti.

La nivel global, MasterCard International a inregistrat, in perioada mentionata, un volum brut al tranzactiilor de 408,4 miliarde dolari, in crestere cu 12,3 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

MasterCard Europe este organizatia regionala europeana a MasterCard International. Cu sediul central la Waterloo in Belgia, MasterCard Europe acopera 51 de tari europene, organizate administrativ in patru regiuni – nordica, centrala, estica si sudica. Prin intermediul retelei sale de birouri locale, MasterCard Europe poate raspunde nevoilor diverse ale membrilor sai care activeaza pe piete foarte diferite in intreaga Europa, permitandu-le sa-si deruleze activitatea in conformitate cu cerintele locale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *