Presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni, Eugen Radulescu, a declarat, joi, ca in strategia de restructurare a CEC o contabilitate centralizata va fi unul din elemente cheie, pentru buna functionare a bancii.
”Vom scoate contabilitatea din unitatile bancare”, pentru a putea face mai multe ”statii” de lucru cu clientii, iar in acest fel vom creste calitatea serviciilor, a spus Radulescu, referindu-se la procesul de restructurare a CEC, dupa publicarea in Monitorul Oficial a noului Statul al Casei de Economii si Consemnatiuni, in vederea privatizarii.
Eugen Radulescu considera ca vechiul Statut al CEC era ”rigid” si ”oferea intregului personal minunata oportunitate de a nu munci”. Noul Statut pune lumea la treaba, mai ales ca structura organizatorica a bancii a fost schimbata din temelii, a aratat Radulescu.
Banca de economii va deveni puternica, iar daca nu intervenea fuziunea HVB-?iriac, CEC-ul ar fi avut o si mai buna pozitie in piata bancara, apreciaza Radulescu. ”Daca ne incordam putin muschii, putem ajunge pe locul trei in sistemul bancar. Ceilalti se vor uita cum tasnim pe langa ei”, a spus presedintele CEC.
Cresterea vitezei operatiunilor este, de asemenea, un element important in restructurarea CEC, potrivit oficialilor bancii.
”Am semnat un ordin prin care o comisie va merge la BRM pentru o licitatie de achizitionare a 1.000 de cititoare de bare, pentru sa usuram astfel platile in sistemul de debit direct prin banca”, a spus Radulescu.
Vicepresedintele CEC, Vasile Ifrim, a anuntat ca din 76 de centre contabile existente in prezent in reteaua CEC, pana la 1 octombrie vor ramane 42, cate unul pentru fiecare judet. ”Pana la sfarsitul anului viitor, vom avea un singur centru contabil”, a subliniat Ifrim.
Acesta considera ca sistemul informational al CEC este subdimensionat, fata de dinamica de dezvoltare stabilita de conducerea institutiei. Ifrim a spus ca in acest an va fi definitivata si aplicatia IT pentru operatiunile de creditare in valuta, pe care le va lansa banca de economii.
Vasile Ifrim a declarat pentru Rompres ca, pana la sfarsitul anului 2005, CEC va avea si o societate de leasing financiar, cu un capital initial de 3 milioane de euro, deoarece dispune de active lichide de peste 30.000 de miliarde lei.
”Am intrat pe profit de peste doua luni, iar portofoliul de credite a crescut cu peste 18 la suta, de la inceputul anului”, a precizat Ifrim.
Have something to add? Share it in the comments.