Stiri si noutati

Wiener Stadtische a anuntat oficial preluarea Omniasig

Grupul austriac de asigurari Wiener Stadtische Allgemeine Versicherung Aktiengesellschaft a anuntat oficial, joi, preluarea Omniasig, tranzactie evaluata de analisti la 60 milioane euro.

Dupa preluarea pachetului majoritar al Omniasig, Grupul Wiener Stadtische a devenit unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania

Omniasig a devenit astfel membru al Grupului Wiener Stadtische, cel mai puternic Grup de asigurari austriac prezent pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Grupul Wiener Stadtische detine 72,8 la suta din actiunile Omniasig, restul actiunilor fiind detinute de catre Grupul Banca Comerciala Romana (21,8 la suta) si de investitori privati.

Pana la preluarea pachetului majoritar Omniasig, Grupul Wiener Stadtische a activat pe piata asigurarilor din Romania prin societatile Wiener Stadtische Unita si Agras Grupul Wiener Stadtische. Prin preluarea Omniasig, Grupul Wiener Stadtische devine unul dintre liderii petei autohtone, cu o cota de aproximativ 20 al suta.

"Piata Romaniei cu 22 milioane de locuitori are un urias potential asigurabil, implicand oportunitati excelente pentru dezvoltarea afacerilor viitoare, reprezentand pentru Grupul Wiener Stadtische un pilon de baza in Europa Centrala si de Est", a declarat Christian Brandstetter, membru al Comitetului de Directie Wiener Stadtische, intr-o conferinta de presa.

Wiener Stadtische apreciaza Omniasig ca fiind un partener puternic, cu o retea proprie de vanzare foarte bine reprezentata teritorial. Omniasig dispune de 240 sucursale, agentii si puncte de lucru si colaboreaza cu 11.000 de agenti, prin intermediul carora se ofera intreaga gama de produse de asigurare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *