Stiri si noutati

Wienerberger va cumpara doua fabrici poloneze de caramizi

Producatorul austriac de materiale de constructii Wienerberger a anuntat, marti, ca este aproape de finalizarea unei noi etape in strategia sa de expansiune in Polonia, informeaza APA.

Wienerberger a dezvaluit ca impreuna cu Ploegsteert International S.A. si Vandersanden Steenfabrieken N.V. negociaza preluarea a doua fabrici de caramizi, Cermegad si Zeslawice. Ambele fabrici se gasesc la Cracovia (sudul Poloniei) si in 2004 au relizat o capacitate de productie de 130 milioane NF (normal format, o unitate de masura specifica industriei constructiilor) precum si o cifra de afaceri de 7,4 milioane euro. Preluarea acestor doua capacitati de productie are nevoie insa de aprobarea autoritatilor poloneze din domeniul concurentei, aprobare care ar urma sa fie acordata chiar in acest an. Firma austriaca nu face nici o referire la pretul pe care intentioneaza sa-l plateasca pentru cele doua fabrici poloneze.

Polonia ramane o piata importanta pentru Wienerberger, desi cresterea economica relativ modesta din prima jumatate a anului va conduce la o reducere a numarului de locuinte individuale construite si in consecinta. In schimb trendul pe termen lung promite o crestere sigura a numarului de noi locuinte construite, considera directorul consiliului de admnistratie al Wienerberger, Johann Windisch.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *