Stiri si noutati

Ziua Intreprinzatorilor – un eveniment special dedicat IMM-urilor din Romania

“”>Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii a organizat vineri, 26 mai, cea de-a 14-a editie a Zilei Intreprinzatorilor si a Forumului IMM-urilor, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Romania.
Intalnirea a fost prefatata de Ovidiu Nicolescu, Presedinte al CNIPMMR, care a prezentat situatia IMM-urilor in momentul de fata. Numarul de IMM-uri din Romania este de 520.000, desemnand 99,5% din totalul firmelor din Romania, 90% sunt microfirme (sub 10 angajati), 2/3 au un singur angajat. IMM-urile presupun un grad ridicat de flexibilitate pe fondul schimbarilor legislative si sunt necesare actiuni de informare si tutoring, a mai adaugat Presedintele CNIPMMR.
Editia din acest an i-a avut ca invitati speciali pe George Copos, Vicepresedintele Romaniei, pe Gheorghe Barbu, Ministrul Muncii, Mihai Seitan, Secretar de Stat in Ministerul Muncii, Adrian Ciocanea, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Integrarii Europene. Reprezentantii Guvernului au optat pentru prezentari cat mai prietenoase, departe de rigiditatea intalnita uneori.
Ministrul Muncii a vorbit despre o necesitate in piata muncii, care este mult sub nivelul cerut de Uniunea Europeana, si anume imbunatatirea politicii de invatare pe toata durata vietii. Demersurile in acest sens au inceput printr-un proiect de peste 700 milioane de euro si are drept scop cresterea adaptabilitatii populatiei.
Ziua Intreprinzatorilor a fost aleasa drept cadru de promovare pentru Banca Transilvania, care s-a prezentat drept &quot

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *