Stiri si noutati

31 de companii din zonele defavorizate trebuie sa restituie peste 3,3 milioane RON

31 de agenti economici trebuie sa restituie ajutoarele de stat primite peste limita maxim admisa, valoarea acestor sume ridicandu-se la aproximativ 3,3 milioane RON, la care se aplica si dobanzile aferente conform legislatiei in vigoare, informeaza un comunicat al Consiliului Concurentei (CC) remis duminica Rompres.
Aceasta decizie a Consiliului Concurentei vine in urma investigatiei declansate din oficiu in vederea analizarii masurilor de sprijin financiar acordate in zonele defavorizate peste limita maxim admisa prevazuta in Regulamentul privind ajutorul de stat regional.
In contextul cresterii capacitatii administrative a CC privind monitorizarea si controlul ajutoarelor de stat, s-a decis declansarea unei investigatii. La baza acesteia au stat rezultatele actiunilor de control efectuate de catre inspectorii de concurenta, in perioada martie-iunie a.c., la un numar de 1.848 de agenti economici ce activeaza in zonele defavorizate.
Beneficiarii masurilor de sprijin care au depasit intensitatea maxim admisa fac parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii, desfasurandu-si activitatea in judetele Bacau, Bihor, Bistrita, Caras, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramures, Prahova, Suceava si Salaj. Masurile de sprijin acordate celor 31 de agenti economici constau in scutirea la plata impozitului pe profit.
Consiliul Concurentei va monitoriza in continuare agentii economici beneficiari de ajutor de stat pana la atingerea nivelului maxim al intensitatii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *