Stiri si noutati

Alpha Bank si ANV au semnat o conventie pentru transferul electronic al datelor la vama

Alpha Bank si Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) au semnat o conventie, care va permite decontarea electronica a datoriilor vamale pentru clientii Alpha Bank in 15 puncte vamale, potrivit unui comunicat al bancii remis luni Rompres.
       Alpha Custom va permite instalarea, in majoritatea punctelor vamale, a unei aplicatii informatice ce va permite birourilor vamale sa utilizeze forma electronica a Ordinului de plata pentru Trezorerie pentru a acorda "liber de vama" companiilor care importa sau exporta bunuri si sunt clienti ai Alpha Bank Romania.
      Alpha Custom este aplicatia care permite transferul electronic al datelor intre banca si birourile vamale, punand la dispozitia acestora vizualizarea mesajelor electronice transmise de banca in formatul agreat in comun. In acest mod, clientii pot obtine eliberarea bunurilor din vama in maxim o ora dupa ce banca a transmis dovada platii taxelor efectuata de compania respectiva. Serviciul va fi oferit gratuit clientilor bancii si va permite, prin serviciul de Internet Banking, plata obligatiilor vamale direct de la firma sau de acasa.
      Datorita vitezei cu care se aproba plata, clientii vor economisi bani si din taxele de depozitare a marfurilor in vama. Aceasta este, de fapt, directia de dezvoltare in viitor a produselor si serviciilor Alpha Bank, caracterizate prin utilizare simpla, viteza si flexibilitate.
      Alpha Bank Romania pune la dispozitia fiecarui birou vamal mentionat in conventie, in fiecare zi bancara, la intervale de 60 de minute, intre orele 09,30 si 16,00, cate un fisier cu incasarile procesate pana la ora respectiva. Informatia electronica primita va reprezenta dovada necesara pentru acordarea liberului de vama pentru companiile cliente ale bancii, inlocuind copia clasica a Ordinului de plata.
      In cadrul conventiei sunt incluse urmatoarele 15 puncte vamale in care exista instalata aplicatia Alpha Custom: Arad, Baia Mare. Baneasa, Bucuresti Antrepozite, Bucuresti Sud, Cluj-Napoca, Portul Constanta, Constanta Sud, Zona Libera Giurgiu, Iasi, Oradea, Otopeni Calatori, Sibiu, Timisoara, Targuri si Expozitii.
      Potrivit Alpha, in viitorul apropiat si alte puncte vamale vor avea instalata aplicatia Alpha Custom astfel incat in cel mai scurt timp posibil toate cele 78 de puncte vamale ale Romaniei sa fie incluse in program.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *