Stiri si noutati

Carlsberg inchide jumatate din fabricile sale de bere din Europa

Grupul danez Carlsberg A/S, al cincilea producator de bere din intrega lume, a anuntat, marti, ca va inchide 14 din cele 29 de fabrici pe care le opereaza in Europa, ca parte a planului de eficientizare a productiei pe batranul continent, informeaza AP.
Carlsberg, producatorul marcilor de bere Carlsberg si Tuborg, a subliniat ca nu a decis care sunt fabricile europene care urmeaza sa fie inchise, si cand anume, si nici cate locuri de munca vor fi afectate de aceasta decizie.
"Ca parte a unui grup si fabricile noastre de bere din Danemarca trebuie sa devina mai eficiente. Acest lucru insemna ca unele dintre ele vor fi inchise. In ceea ce priveste celalte berarii nu putem aprecia cand anume va avea loc aceast lucru", a declarat purtatorul de cuvant al Carlsberg, Jens Peter Skaarup. In afara de Danemarca, grupul Carlsberg are fabrici in alte noua tari din Europa.
Intr-un interviu aparut marti in cotidianul financiar danez "Boersen", directorul executiv al Carlsberg, Nils Smedegaard Andersen a mentionat in special facilitatea de productie din apropiere de Copenhaga, apreciind ca "este foarte probabil" ca aceasta sa fie inchisa peste sase luni.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *