Stiri si noutati

Consiliul Concurentei va studia legea farmaciilor, a anuntat Mihai Berinde

Desfiintarea unor unitati farmaceutice pe criterii de demografice sau geografice contravine, in principiu, Legii concurentei, insa enuntul noii Legi a farmaciilor trebuie studiat dupa ce se va incheia consultarea publica, a anuntat miercuri presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde.
"Nu ma pot pronunta inca, trebuie sa am o discutie pe textul viitoarei legi, cu ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru a-si sustine noile modificari care le propune in Legea farmaciilor", a spus Mihai Berinde.
Conform anuntului facut de Eugen Nicolaescu, principalele modificari ale legii amintite care ar ameninta, retelele de farmacii prevad limitarea numarului de unitati la cel mult cinci farmacii ale unui lant pentru fiecare 100.000 de locuitori si modificarea formei de proprietate, astfel incat sa poata fi patroni doar farmacistii cu drept de libera practica.
"Obligativitatea asigurarii unui farmacist pe tura in farmacii nu este o noutate in legislatia farmaceutica. Doar un specialist poate consilia corect un pacient", a declarat pentru Rompres Isabelle Iacob, director general HelpNet Farma SA.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *