Stiri si noutati

Cota unica a determinat cresterea numarului salariatilor si atragerea investitorii straini

Introducerea cotei unice de impozitare de 16 la suta a produs deja o serie de efecte pozitive, precum scoaterea la suprafata a unui segment din economia subterana, prin cresterea numarului de salariati, si atragerea de investitii straine, alte efecte urmand a fi vizibile pe termen lung, a declarat luni, intr-o emisiune televizata, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. 

 Acesta a citat in sprijinul afirmatiilor sale intentia deja materializata a firmei Renault de a investi 215 milioane de euro pentru construirea unei fabrici, cumpararea unei fabrici din Cluj cu 400 milioane euro, precum si faptul ca o serie de companii americane s-au aratat interesate sa cumpere Daewoo Craiova.

Referitor la statisticile asupra investitiilor straine, Popescu a aratat ca nu se poate face o comparatie intre aceeasi perioada din doi ani diferiti, pentru ca fiecare dintre acestea este caracterizata de alte aspecte definitorii. Cu toate acestea, el a tinut sa specifice ca, in prezent, investitorii asteapta sa vada care este reactia economiei la cota unica de impozitare.

In ceea ce priveste nivelul incasarilor la buget, Popescu a aratat ca, "la sase luni, incasarile din impozitul pe profit cu aceasta cota scazuta au fost cu circa 6.000 de miliarde mai mari decat s-a incasat in primul semestru al anului trecut din impozitul pe profit, de 25 de procente."

Astfel, a precizat ministrul, masura cotei unice nu este una daunatoare, iar lipsa banilor de care Romania are nevoie pentru aderarea la UE nu se datoreaza acestei masuri. Ministrul Finantelor a mai adaugat, in cadrul aceleiasi emisiuni si ca, in 2006, pentru recalcularea pensiilor vor fi necesare aproximativ 20.000-25.000 de miliarde.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *