Stiri si noutati

Criza de oameni calificati in numeroase domenii din Rom?nia

In Romania sunt numeroase domenii in care exista criza de oameni calificati, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul unei reuniuni de lucru cu conducerea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei /MMSSF/.

Incep sa lipseasca specialistii in inginerie, dintre cei cu studii superioare, iar din randul muncitorilor calificati – sudorii, a precizat, pe de alta parte, ministrul muncii, Gheorghe Barbu, adaugand ca si in domeniul constructiilor sunt foarte multe meserii pentru care nu exista personal format.

Ministrul muncii a anuntat ca anul viitor, pentru prima data in Romania, va fi realizat un studiu despre clasificarea ocupatiilor din Romania si despre meseriile solicitate pe piata muncii.

Potrivit oficialului MMSSF, la inceputul anului 2006 va fi organizata o licitatie pentru realizarea acestui studiu, care ar trebui finalizat pana la finele anului, urmand ca Ministerul Educatiei sa orienteze dupa rezultatele acestui studiu invatamantul mediu, preuniversitar si universitar.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *