Stiri si noutati

Disponibilizarile de personal vor continua si in august, apreciaza BNR

Piata muncii se va confrunta in continuare cu restrangerea numarului de salariati, releva un sondaj de conjunctura realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Potrivit sondajului BNR, realizat in luna august pe un esantion national de peste 420 unitati industriale si de constructii, diminuarea numarului de salariati este sugerata de valoarea negativa a soldului conjunctural (-16 la suta), disponibilizari de personal fiind estimate de 28 la suta din numarul managerilor intervievati. 60 la suta dintre repondenti nu intrevad modificari ale acestui indicator.

Stabilitatea numerica a efectivului de salariati este anticipata de peste 94 la suta dintre companiile cu activitate in ramurile de productie, transport si distributie a energiei electrice, termice, a gazelor si a apei calde; productie de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou, echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii, aparatura si instrumente medicale, de precizie, optica si ceasornicarie; edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti.

Disponibilizari de personal vor fi efectuate indeosebi in industria metalurgica si a constructiilor metalice; industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a carbunelui si tratarea combustibililor nucleari; industria textila, de confectii, pielarie si incaltaminte (solduri conjuncturale cuprinse intre -53 si -59 la suta), mentioneaza sondajul BNR.

O suplimentare a numarului de salariati este anticipata in principal in industria mijloacelor de transport si in sectorul constructiilor (solduri conjuncturale de +40 si respectiv +38 la suta).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *