Stiri si noutati

E.ON Ruhrgas nu va recurge la disponibilizari in masa la “Distrigaz Nord” Tg.Mures

E.ON Ruhrgas, actionarul majoritar al "Distrigaz Nord" Targu Mures, va sustine societatea pentru a deveni lider pe piata gazelor naturale, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa organizata la Targu Mures, Achim Saul, responsabilul grupului german pentru toate operatiunile in Romania.

"E.ON Ruhrgas este parte a E.ON Group si este o companie integrata de energie si gaz, ce activeaza la toate nivelele lantului de valori. E.ON Ruhrgas este un investitor pe termen lung pentru Distrigaz Nord si urmareste o strategie verticala cu activitati intense de productie, in procurarea, desfacerea si depozitarea gazului, retea de transport, proiectare-dezvoltare tehnica, consultanta si servicii", a spus Achim Saul, care este si directorul general adjunct al Distrigaz Nord. Acesta a precizat ca E.ON Ruhrgas achizitioneaza gaze in principal pe baza unor perteneriate pe termen lung, intre 20 si 25 de ani, si detine o capacitate de stocare dubla fata de cea a intregii Romanii.

Achim Saul a subliniat ca, desi numarul de angajati ai Distrigaz Nord este de 9.482, in timp ce numarul celor care lucreza la E.ON Ruhrgas este de 11.520, concernul german nu va recurge la disponibilizari in masa.

 "Deocamdata, nu se pune problema disponibilizarilor. Evident, s-ar putea micsora numarul de angajati in urmatorii sapte ani. Niciodata E.ON nu a fost cunoscut pentru disponibilizari in masa. In urmatorii sapte ani, unii angajati se vor pensiona, altii isi vor cauta alte locuri de munca, va fi o reducere naturala de personal", a subliniat Saul.

E.ON Ruhrgas detine in prezent procent de 51 la suta din capitalul social al Distrigaz Nord Targu Mures, contractul de privatizare fiind semnat pe 21 octombrie 2004.

E.ON Ruhrgas raspunde de activitatea pan-europeana in domeniul gazelor naturale a E.ON Group, definita de E.ON Group ca fiind activitatea de cumparare, transport, inmagazinare si comercializare a gazelor naturale. E.ON Group este cea mai mare societate privata de utilitati in domeniul energetic din lume, al carei interes se focalizeaza in primul rand pe pietele de utilitati europene. E.ON Ruhrgas procura, transporta si furnizeaza gaze naturale marilor consumatori industriali, municipalitatilor si societatilor de utilitati de distributie a gazelor naturale. Societatea opereaza, de asemenea, o retea de transport a gazelor naturale de inalta presiune de circa 11.200 km2, cu 12 depozite subterane de inmagazinare si 26 statii de compresiune. Compania deserveste beneficiari din Germania, Austria, Benelux, Franta, Ungaria, Liechtenstein, Polonia, Suedia, Elvetia si Marea Britanie. Cota de piata a E.ON Ruhrgas pe piata germana a gazelor naturale este estimata la aproximativ 57 la suta. Anul trecut, compania a realizat vanzari de gaze naturale de aproximativ 58 miliarde metri cubi si venituri de 12,1 miliarde Euro.

Activitatile Distrigaz Nord acopera 20 de judete, deservind o suprafata de aproximativ 122.600 km2 si o populatie de circa zece milioane.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *