Stiri si noutati

Ministerul Transporturilor organizeaza concurs pentru ocuparea a 51 de posturi

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului organizeaza, in data de 15 iunie, un concurs pentru ocuparea a 51 de posturi la Directiile Generale Relatii Financiare Externe, Economica si Buget, Management si Strategie, directii cu implicare in gestionarea fondurilor europene, potrivit unui comunicat remis Rompres.

Necesarul de personal a fost identificat in cursul anilor 2003-2004, fiind avuta in vedere previzionarea volumului de munca pentru gestionarea viitoarelor Instrumente Structurale si respectarea principiului separarii functiilor.

Pe langa atributiile de serviciu implicate de gestionarea fondurilor de preaderare (ISPA si PHARE), personalul actual trebuie sa pregateasca, pe de o parte, structurile si procedurile de gestionare a instrumentelor structurale, iar, pe de alta parte, strategia de finantare si proiectele ce vor fi gestionate si implementate dupa 2007.

Avand in vedere angajamentele asumate de Romania la Capitolul 21 de negociere cu Uniunea Europeana – "Politica regionala si coordonarea instrumentelor structurale", MTCT a preluat atributiile de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial infrastructura de transport, pe cele de Organism Intermediar pentru Fondul de Coeziune – proiecte de transport, precum si rolul de Agentie de Implementare pentru Programul ISPA. Acest rol de agentie de implementare vizeaza la nivel central proiectele ISPA pentru Dunare, dar si viitoarele proiecte pentru transporturi fluviale, maritime si aeriene.

In prezent, Agentia de Implementare MTCT se afla in curs de pregatire pentru trecerea la EDIS (Sistemul Descentralizat Extins de Implementare), fapt ce presupune respectarea unui numar de recomandari facute de misiunile de audit ale Comisiei Europene. Unul dintre principalele aspecte subliniate de toate misiunile de audit il reprezinta intarirea capacitatii administrative si institutionale, inclusiv prin asigurarea personalului necesar gestionarii fondurilor comunitare nerambursabile, prin suplimentarea numarului de personal, motivarea si instruirea lui adecvata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *