Stiri si noutati

Peste jumatate dintre angajati nu au primit nici o crestere salariala in ultimul an, arata un sondaj efectuat pe Internet

Cresterile salariale par a fi putine si indepartate pentru 53 la suta dintre angajatii romani, conform unui sondaj efectuat pe Internet de compania Neogen, pe site-ul de recrutare BestJobs.ro.

Sondajul, efectuat in perioada 26 iulie-9 august 2005, la care au participat 750 de persoane, releva ca 53 la suta dintre angajati nu au mai primit o marire salariala de peste un an de zile. Rezultatele arata ca 44 la suta dintre angajati nu au mai primit o marire salariala de un an sau mai mult, in timp ce noua la suta au primit penalizari, iar 47 la suta au primit mariri de salariu in ultimele 3-6 luni.

Sondajul online, cu intrebarea "Cand ati primit ultima data o marire de salariu?", a avut urmatoarele raspunsuri: acum un an – 26 la suta, acum 3-6 luni (47 la suta), de mai mult de doi ani – 18 la suta, de fapt am primit o penalizare – noua la suta.

Cei cu varste intre 45-55 de ani inregistreaza procentajul cel mai mare al celor care nu au mai primit mariri de salariu de mai mult de doi ani – 36 la suta, in timp ce 38 la suta dintre cei cu varste cuprinse intre 35-45 de ani se bucura de maririle salariale de acum 3-6 luni, iar 31 la suta dintre cei cu varste intre 25-35 de ani au primit mariri acum un an. Cei care au primit cele mai multe penalizari sunt cei mai tineri (20-25 ani), cu un procentaj de 12 la suta.

Femeile au primit mai multe cresteri salariale in ultimele luni – 50 la suta, fata de barbati – 45 la suta, in timp ce barbatii se "lauda" cu mai multe penalizari – 11 la suta, fata de doar sase la suta dintre femei.

Procentajul cel mai mare in ceea ce priveste cresterile salariale il inregistreaza cei din domeniul Banci/Asigurari/Finante- 51 la suta, la polul opus aflandu-se cei din domeniul constructiilor, care afirma ca nu au mai primit o marire salariala de mai mult de doi ani, in procentaj de 26 la suta. La capitolul penalizari, cel mai mare procentaj -15 la suta – apartine celor din Media/Entertainment.

Compania Neogen SA activeaza pe piata serviciilor online (locuri de munca, anunturi de vanzare-cumparare si matrimoniale, publicitate, hosting), cu peste 500.000 de vizitatori saptamanal.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *