Stiri si noutati

Premiile anuale BCR au fost decernate academicianului Anghel Rugina si profesoului Vitalie Belousov

Banca Comerciala Romana a decernat premiile "BCR – Perseverenta in Excelenta – 2005", laureatii acestei a patra editii a premiilor BCR fiind academicianul Anghel Rugina si prof univ dr ing Vitalie Belousov, informeaza un comunicat al BCR remis Rompres.
Activitate academicianului Anghel Rugina a fost prezentata de Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.
"Am crezut si credem cu tarie ca valorile, excelenta, trebuie recunoscute, apreciate si incurajate, inclusiv ca putere de exemplu pentru toti cei din jur, indiferent de domeniul in care actioneaza si se manifesta. Este la fel de important ca aceste valori sa se confirme, sa persevereze in excelenta, sa se autodepaseasca, sa dea mereu mai mult pentru societate", a declarat Nicolae Danila, presedinte executiv al BCR.
Premiul "Perseverenta in Excelenta" instituit de BCR in decembrie 2001, este menit sa evidentieze constanta in performanta. BCR este, pana acum, singura companie din Romania si printre putinele din lume care acorda un astfel de trofeu.
"Premiile anuale BCR confirma maturitatea unei corporatii de prestigiu – Grupul BCR – care isi asuma si isi respecta rolul de lider in comunitate si responsabilitatea sociala corporativa", a adaugat Nicolae Danila.
Trofeul "Perseverenta in Excelenta" decernat de BCR este o sculptura din sticla creata de renumitul artist plastic Alexandru Ghildus, acesta fiind insotit si de un premiu in bani, de circa 100 milioane de lei.
Profesorul Anghel Rugina este unul dintre cei mai cunoscuti economisti romani de talie internationala, care si-a inceput activitatea in cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Anghel Rugina a studiat cu profesori de economie de renume international, predand cursuri de economie la mai multe universitati din SUA. Anghel Rugina este membru al Academiei Romano-Americane de ?tiinte si Arte si a primit la Congresul de la Montreal Diploma de onoare a acestei academii. A scris numeroase lucrari de specialitate, intre care Programme de Stabilisation Economique, Financiare et Sociale pour la France, 1959, An End to the Agony of the American Dollar? A Plan for Stable Equilibrium Conditions of the American Monetary System, 1970, Principia Metodologica 1: A Bridge from Economics to all other Natural Sciences. Toward a Methodological Unification of all Sciences, 1989.
Profesorul universitar doctor inginer Vitalie Belousov detine peste 120 brevete de inventie in tara si in strainatate (pentru mai mult de 100 de inventii), cu lucrari brevetate in Statele Unite, Germania, Franta, Italia si Elvetia, stabilind, in 1993, un adevarat record: la Salonul mondial " Eureka " de la Bruxelles, unde a prezentat 10 lucrari toate medaliate cu aur. Membru al Academiei de stiinte tehnice din Romania si presedinte al Comisiei de inventica a Academiei Romane, profesorul Belousov se bucura de o larga recunoastere interna si internationala a activitatii – 90 de medalii, cupe si diplome, ordine si titluri, intre care Steaua Romaniei in grad de cavaler, Ordinul Meritul european si Premiul Oskar pentru inventica.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *