Stiri si noutati

Rom?nii nu sunt prea multumiti de felul in care traiesc, releva un sondaj Gallup

Majoritatea romanilor nu sunt multumiti de felul in care traiesc, 47 la suta afirmand ca "nu sunt prea multumiti" si 24 la suta ca "nu sunt deloc multumiti" de viata pe care o duc, conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Gallup Romania, la solicitarea Fundatiei Societatea Civila.
Doar doi la suta dintre subiecti au declarat ca sunt foarte multumiti de felul in care traiesc, iar 26 la suta "destul de multumiti".
Pe de alta parte, 39 la suta dintre repondenti au declarat ca veniturile nu le ajung nici macar pentru strictul necesar, 34 la suta au spus ca isi pot procura doar strictul necesar, in timp ce 21 la suta au afirmat ca veniturile le asigura un trai decent, dar nu le permit sa cumpere unele bunuri mai scumpe.
Cinci la suta dintre persoanele chestionate reusesc sa cumpere si unele bunuri mai scumpe, dar cu restrangeri in alte domenii. Doar unu la suta dintre subiecti au declarat ca reusesc sa aiba tot ce le trebuie, fara nici o restrangere.
In ceea ce priveste evolutia situatiei personale, 43 la suta dintre persoanele chestionate au spus ca traiesc aproximativ la fel ca anul trecut, 34 la suta ca traiesc mai prost, iar opt la suta mult mai prost.
Pentru 15 la suta dintre repondenti viata este mai buna decat in 2004, iar pentru 0,5 la suta mult mai buna.
32 la suta dintre subiecti cred ca peste un an vor trai aproximativ la fel ca in 2005, 28 la suta mai prost, 24 la suta mai bine, iar cinci la suta considera vor trai mult mai prost.
Sondajul a fost realizat in perioada 7-17 noiembrie pe un esantion de 1.187 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus trei la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *