Stiri si noutati

Sindicalistii de la Tractorul Brasov vor sa discute direct cu premierul

Gheorghe Apostu, liderul de sindicat de la uzina de tractoare, a solicitat, joi, prefectului Aurelian Danu sa organizeze o intalnire de urgenta cu primul-ministru Calin Popescu Tariceanu pana cel mai tarziu marti, 8 noiembrie, transmite corespondentul Rompres.
Cererea a fost facuta in cadrul unei intalniri a prefectului cu reprezentanti ai filialelor sindicale Cartel-Alfa, BNS, CSDR si CNSLR-Fratia care, timp de patru zile, au pichetat sediul Prefecturii.
"Situatia este forte grea la uzina Tractorul, unde 40 la suta dintre angajati nu si-au primit avansul lunii octombrie, iar saptamana viitoare ar trebui sa primeasca lichidarea. Suntem amenintati din toate partile ca urmeaza concedieri masive de personal. Daca pana marti, 8 noiembrie, nu va avea loc intalnirea cu primul-ministru, eu personal nu mai raspund de ce se poate intampla in societate si de ce vor hotari cei 3.300 de salariati", a spus liderul sindical.
Prefectul Aurelian Danu a precizat, la randul sau, ca in aceasta dupa-amiaza se deplaseaza la Bucuresti pentru a prezenta problemele uzinei de tractoare si ca face tot ce depinde de el in aceasta problema. "De la inceputul anului am avut 28 de intalniri pe probleme care au vizat uzina de tractoare, atat la Bucuresti cat si la Brasov Cred ca tot ce a depins de mine am facut. Trebuie sa avem in vedere si pozitia si cerintele UE", a spus el.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *