Stiri si noutati

Statul va sprijini cu 10 milioane lei vechi instalarea centralelor termice pentru familii cu venituri mici

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a introdus un nou program de acordare a ajutoarelor banesti pentru acoperirea cheltuielilor de incalzire, a declarat, marti, ministrul muncii, Gheorghe Barbu, intr-un seminar, la Sinaia.

Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 91/2005 familiile ce vor sa-si instaleze centrale termice de apartament vor primi ajutor de la stat in valoare de 10 milioane lei vechi, daca venitul pe membru de familie este la nivelul salariului minim pe economie. Pentru familiile ce vor sa-si inlocuiasca arzatoarele vechi din sobe cu unele automatizate, ajutoarele vor fi in valoare de doua milioane lei, daca venitul pe un membru de familie este la nivelul salariului minim pe economie. Toate aceste ajutoare se vor primi numai in cazul in care lucrarile de instalare sunt facute cu firme autorizate.

?i in iarna 2005-2006 se vor aplica aceleasi proceduri de ajutorare pentru agentul termic, ca in sezonul rece din noiembrie 2004 – martie 2005 prevazute de Ordonanta de Guvern numarul 55 din 2004.

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei va asigura, din timp, tiparirea formularelor si a bonurilor valorice ce vor fi inmanate familiilor care au dreptul legal sa beneficieze de aceste ajutoare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *