Stiri si noutati

Zilele frumoase ale industriei auto americane au luat sf?rsit, considera seful de la Renault

 Zilele frumoase ale industriei auto americane au luat sfarsit, iar perioada oportunitatilor uriase oferite de piata chineza apartine de acum trecutului, a afirmat, joi, directorul executiv al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, intr-un interviu publicat in editia asiatica a cotidianului "Financial Times", informeaza AFP.
"Nu am fost niciodata un mare admirator al pietei americane si ma asteptam la aparitia unor semne de declin. Daca tendinta actuala se va mentine si in noiembrie cred ca va fi vorba de inceputul sfarsitului", a declarat Carlos Ghosn. Potrivit sefului de la Renault, preturile ridicate la benzina, efectele uraganelor Katrina si Rita si politicile de reduceri de pret practicate de mari constructori auto americani dupa 2001 in detrimentul profitabilitatii lor, sunt cauzele care explica declinul industriei auto americane.
Referindu-se la China, Ghosn a apreciat ca "oportunitatile uriase din trecut nu se vor mai intoarce", fiind de parere ca piata auto chineza va continua sa creasca, insa profiturile inregistrate de constructorii straini vor scadea treptat.
In ultima perioada constructorii auto japonezi Toyota si Nissan (aliata cu Renault) au inceput sa inregistreze rezultate solide pe piata americana, gratie modelelor de autovehicule cu consum mai redus de combustibil, in detrimentul gigantilor locali General Motors, numarul unu mondial si Ford, numarul trei mondial, care sufera de pe urma scaderii alarmante a vanzarilor de autovehicule de teren (SUV).

www.gm.com

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *