Stiri si noutati

Aegean Airlines a comandat opt aparate Airbus 320

Compania aeriana privata Aegean Airlines, a doua companie aeriana din Grecia, a comandat luni opt aparate Airbus 320, valoarea estimata a comenzii fiind de aproximativ 420 milioane dolari, informeaza AFP.

Comanda ferma pentru cele opt aparate Airbus 320 este insotita de o optiune pentru alte 12 aparate suplimentare din aceiasi familie, A319, A320, A321. Cele opt avioane Airbus 320, care urmeaza sa inlocuiasca avioanele Boeing 737 detinute in prezent de compania greaca, vor fi livrate in perioada 2007-2009.

Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriana privata din Grecia, controland peste 50 la suta din piata transportului aerian intern din Grecia, in concurenta directa cu compania aeriana de stat Olympic Airlines (OA), cea mai mare companie aeriana din Grecia, de a carei privatizare Aegean Airlines si-a manifestat in repetate randuri interesul. In luna martie a acestui an Aegean a incheiat un acord de parteneriat cu compania aeriana germana Lufthansa, contract care prevede in special combinarea zborurilor celor doua companii incepand cu data de 30 octombrie 2005.

Cu o flota de 29 aparate si 1.600 de angajati, Aegean Airlines deserveste 14 destinatii in Grecia si 12 in Europa. Anul trecut compania a realizat un profit net de 9,4 milioane euro si a transportat aproximativ trei milioane de pasageri, pentru 2005 mizand pe transportul a peste patru milioane pasageri.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *