Stiri si noutati

AVAS: Procesul de privatizare de la Tractorul Brasov s-a petrecut in conditii de maxima transparenta

Procesul de privatizare a Tractorul Brasov s-a derulat in conditii de maxima transparenta, cu respectarea tuturor prevederilor din cadrul legislatiei in vigoare, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Comunicatul AVAS vine in conditiile in care unul din participantii la privatizare, compania MYO-O SA, a contestat aspectele legate de modalitatea de analiza a ofertei Mahindra&Mahindra privind capitolul investitii pentru protectia mediului si a conditionalitatii ofertei, precum si modul defectuos de aplicare a grilei de punctaj, ca si procedura de calcul al punctelor care au condus la excluderea ofertei societatii MYO-O SA din cursa pentru privatizarea societatii Tractorul Brasov. Acesta a intrat in etapa finala, si anume negocierea contractului cu ofertantul selectat in urma aplicarii grilei de evaluare asupra ofertelor finale depuse de participanti.

Referitor la punctul de vedere al MYO-O cu privire la derularea procesului de privatizare, AVAS sustine ca cea mai buna oferta a fost cea depusa de Mahindra & Mahindra care a intrunit un punctaj superior fata de oferta S.C. MYO-O S.A.

Astfel, in data de 15 septembrie, in prezenta ambilor ofertanti, MYO-O si Mahindra & Mahindra, comisia de privatizare a aplicat grila de punctaj, cunoscut de catre acestia inca din momentul achizitionarii Dosarului de Prezentare, informeaza AVAS . Precizam ca grila de analizare a ofertei a fost prezentata ofertantilor pe larg in cadrul Dosarului de Prezentare. Mai mult, in cadrul sedintei din data de 13 septembrie 2005, toate elementele acesteia au fost discutate punctual, explicate in detaliu si agreate de cei doi investitori.

Prin procesul verbal din data de 15 septembrie 2005, MYO-O a solicitat conducerii AVAS verificarea asa-ziselor nereguli referitoare la analiza ofertelor, urmand sa primeasca in termenul legal, raspunsuri la obiectiile formulate.

Potrivit AVAS, reprezentantii legali ai Autoritatii nu au afirmat niciodata ca MYO-O S.A. doreste blocarea procesului de privatizare a S.C Tractorul SA Brasov. AVAS considera ca procesul de privatizare a societatii Tractorul este transparent si echitabil, rezultatele acestuia urmand a fi acceptate de toate partile implicate cu obiectivitate si spirit de fair-play.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *