Stiri si noutati

Barilul de petrol Brent a trecut de 57 dolari

Barilul de petrol Brent, extras din Marea Nordului, a trecut de 57 dolari, pentru prima data dupa data de 4 aprilie a anului curent, informeaza AFP.

Vineri la pranz, pe piata petrolului din Londra (International Petroleum Exchange – IPE), pretul barilului de petrol Brent a urcat la 57,08 dolari, fiind o crestere de 0,86 dolari comparativ cu valoarea inregistrata la inchidere, joi seara. In 4 aprilie a fost atinsa cifra de 57,65 dolari pe barilul de Brent.

La New York, cursul pentru "light sweet crude" cu livrare in luna iulie a depasit, de asemenea pragul de 57 de dolari pentru un baril, ajungand la valoarea de 57,43 dolari, vineri la ora 11 GMT, cu 0,85 dolari mai mult decat joi la inchidere, nefiind deci departe de valoarea record din acest an atins tot pe 4 aprilie, cand barilul se tranzactiona cu 58,28 dolari barilul.

Este deja a treia zi consecutiva de majorare a preturilor la petrol datorita estimatei penurii de la finele acestui an, data de capacitatile reduse de distilare dar si datorita sezonului de concedii, cand cererea este mult mai ridicata, sunt de parere analistii pietelor petroliere.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *