Stiri si noutati

Baxi Rom?nia a lansat doua tipuri de dispozitive digitale care reduc consumul de energie

Compania Baxi Romania a lansat pe piata autohtona doua tipuri de dispozitive digitale pentru reducerea consumului de energie la centralele termice, informeaza un comunicat al companiei.

Cele doua categorii accesorii – cronotermostatele de ambient Baxi si Westen si sonda externa de temperatura – asigura o economie de energie de pana la 30 la suta in utilizarea centralelor termice si confort prin controlul temperaturii din spatiul incalzit.

Baxi Romania a alocat 100.000 de euro pentru investitii in activitati de cercetare si dezvoltare a acestor dispozitive.

Cronotermostatele de ambient sunt dispozitive mobile, care inregistreaza temperatura intr-un loc ales din locuinta si modifica automat, prin unde radio, parametrii de functionare ai centralei, pentru a atinge si pastra temperatura programata. Acestea permit programarea unor temperaturi diferite in timpul noptii, al zilei sau in perioada cand beneficiarul nu este acasa.

Sonda externa de temperatura masoara temperatura exterioara si transmite centralei termice informatiile inregistrate si controleaza parametrii de functionare, astfel incat valoarea termica din interior sa ramana constanta.

Incepand cu luna august, centralele termice Baxi si Westen vor putea fi echipate cu acest pachet de dispozitive, realizat in cooperare cu o companie din Hong Kong. Preturile de comercializare in magazine, recomandate de Baxi Romania sunt de 249 RON pentru cronotermostatul Baxi, 199 RON pentru cronotermostatul Westen si 69 RON pentru sonda externa de temperatura.

Grupul Baxi, cu o cifra de afaceri de un miliard euro in 2004, ocupa locul trei in Europa in domeniul asigurarii confortului casnic. In Romania, marcile grupului – Baxi si Westen – sunt comercializate de Baxi Romania, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de sase milioane euro si o cota de piata de 9,3 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *