Stiri si noutati

Boeing primeste o comanda de zece miliarde dolari din partea Qantas

Compania aeriana australiana Qantas Airways Ltd. a lansat miercuri constructorului aeronautic american Boeing Co. o comanda ferma pentru achizitionarea a 65 de aparate din noul model Boeing 787 "Dreamliner", informeaza AP.

De asemenea, directorul executiv de la Qantas Airways, Geoff Dixon, a informat ca firma sa a luat o optiune pentru alte 50 de aparate similare, pentru a face fata cresterii estimate a traficului aerian international. Dixon a apreciat ca pretul de catalog pentru cele 65 de aparate este de aproximativ 13 miliarde dolari australieni (9,8 miliarde dolari SUA), insa a dezvaluit ca firma sa a reusit sa negocieze cu Boeing un "contract extrem de competitiv".

Intr-un comunicat remis bursei australiene, Qantas Airways a precizat ca va incepe sa primeasca aparatele comandate incepand cu anul 2008. La randul sau, grupul american Boeing, prin purtatorul sau de cuvant, Peter Conte, a apreciat valoarea contractului incheiat cu unul dintre principalii sai clienti. Decizia celor de la Qantas este o lovitura pentru constructorul european Airbus ale carui aparate A350 erau la concurenta cu cele ale gigantului american.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *