Stiri si noutati

Boeing va coopera cu Sukhoi, EADS va prelua 10 la suta din Irkut

Concernul aeronautic american Boeing Co. va colabora cu producatorul rus de avioane Sukhoi pentru productia unui nou tip de avion civil regional, in timp ce concurentul european EADS este gata sa preia 10 la suta din actiunile producatorului rus de avioane militare Irkut, se arata intr-un articol publicat marti in cotidianul german Handelsblatt.

Potrivit publicatiei citate, Boeing se va ocupa cu punerea la punct a unui nou tip de avion regional, denumit RRJ, care va avea intre 75 si 95 de locuri. Avionul va fi produs de Sukhoi, care va utiliza motoare produse de grupul francez Snecma, urmand ca mentenanta noului aparat sa fie asigurata de italienii de la Alenia. Se estimeaza ca acest proiect are o valoare globala de 700 milioane dolari, semnaland totdata revenirea Rusiei pe piata aviatiei civile internationale.

Handelsblatt informeaza de asemenea ca grupul european EADS, firma mama a Airbus, va achizitiona o participatie de 10 procente in producatorul rus de avioane militare Irkut. Ambele anunturi urmeaza sa fie facute saptamana viitoare cu ocazia salonului aeronautic de la Moscova.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *