Stiri si noutati

Compania Meridian si-a majorat cifra de afaceri cu aproape 80 la suta

Compania Meridian, cel mai mare concesionar Dacia groupe Renault, a inregistrat in primul semestru al anului 2005 o cifra de afaceri de 16 milioane euro, cu 78 la suta mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al companiei remis joi Rompres, profitul pe primele sase luni ale anului curent a atins 2,1 milioane euro, cu 75 la suta mai mult fata de perioada similara a anului 2004.

Raportate la bugetul previzionat pentru intreg anul 2005, aceste rezultate reprezinta o realizare de 64 la suta pentru cifra de afaceri si de 67 la suta pentru profit.

 Incepand cu luna februarie a anului 2005, Meridian a devenit si dealer Renault, detinand cel mai mare complex auto Dacia – Renault din Romania.

 "Marketing-ul puternic pe care il dezvoltam ne-a ajutat sa obtinem avantaje maxime in contextul favorabil al acestui inceput de an. Chiar daca am anticipat aceste momente bune atunci cand am deschis cel de-al doilea complex auto in partea de vest a Capitalei, evolutia pietei auto, bazata pe succesul marcii Logan si pe implementarea programului guvernamental pentru reinnoirea parcului auto, ne-a adus o crestere peste asteptari", a declarat directorul general al companiei Meridian, Catalin Bultoc.

Activitatile care au contribuit la cifra de afaceri a companiei pe primul semestru au fost (in ponderi aproximative) comercializarea de autovehicule noi – 38 la suta din cifra totala de afaceri, service – 20 la suta, comercializarea de piese de schimb – 18 la suta, comercializarea autovehiculelor second hand – 25 la suta.

Pe primele sase luni, Meridian a vandut 5.200 de automobile noi (Renault si Dacia), cu 136 la suta mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului 2004 si 740 de automobile second-hand, cu 54 la suta mai mult decat pe primul semestru al anului trecut. Din totalul de automobile noi comercializate in aceasta perioada, 734 au fost vandute prin intermediul programului guvernamental pentru reinnoirea parcului auto.

Meridian comercializeaza automobile Dacia si Renault in cadrul a doua centre auto situate in partea de vest si de sud a Bucurestiului. Compania detine in perioada analizata o cota de piata de opt la suta pentru automobile Dacia si de cinci la suta pentru automobile Renault.

Pentru sfarsitul anului, compania previzioneaza o cota de piata de 10 la suta pentru marca Dacia si de sapte la suta pentru Renault.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *