Stiri si noutati

Consiliul Concurentei a deschis o investigatie la societatea Mittal Steel Iasi

Consiliul Concurentei a deschis o investigatie la la societatea Mittal Steel Iasi care are ca obiect compatibilitatea ajutorului de stat pe care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intentioneaza sa il acorde acestei companii, ca urmare a privatizarii, informeaza Consiliul Concurentei.

In urma notificarii primite de la AVAS, Consiliul Concurentei a decis sa deschida procedura de investigatie, intrucat are dubii cu privire la compatibilitatea ajutorului de stat notificat cu reglementarile in domeniu, respectiv cu indeplinirea criteriilor din Regulamentul privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor in dificultate.

Ajutorul de stat notificat consta in scutirea de la plata datoriilor restante la 31 decembrie 2003, catre bugetul statului si bugetul local, creante proprii AVAS, precum si conversia in actiuni a unor creante bugetare si creante proprii AVAS.

Mittal Steel Iasi, fosta societate TEPRO, produce tevi sudate din otel, profile formate la rece, profile parapete zincate pentru autostrazi si alte categorii de drumuri. Societatea a fost privatizata in anul 2003, detinatorul pachetului majoritar de actiuni fiind Mittal Steel Holdings NV.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *