Stiri si noutati

Firmele rom?nesti participante la t?rgul naval de la Rotterdam au semnat angajamente la export ce depasesc suma de patru milioane euro

Circa 12 firme romanesti au participat la targul international Europort Maritime, de la Rotterdam, expozantii romani reusind sa semneze cu aceasta ocazie angajamente la export de peste patru milioane euro, informeaza un comunicat de presa emis luni de Ministerul Economiei si Comertului /MEC/.
Pe langa angajamentele la export, expozantii romani vor mai semna alte contracte, de pana la o valoare de 27 milioane euro. Firmele olandeze au fost cele mai interesate de produsele romanesti, cu acestea semnandu-se si cele mai multe angajamente.
In timpul targului, fluxul de vizitatori la pavilionul Romaniei a fost mare (peste 4.000 de persoane). Potrivit datelor furnizate de catre reprezentantii celor 12 societati comerciale participante, au avut loc 625 de discutii/tratative/negocieri cu firme din Olanda si din alte tari, dintre care 461 de parteneri noi (114 dintre acestia manifestandu-si intentia de a vizita firmele si fabricile romanesti, pentru continuarea si concretizarea negocierilor incepute la Rotterdam).
Targul specializat in domeniul constructiilor si reparatiilor de nave, dragare porturi, navigatie fluviala si maritima, administrare porturi si amenajari navale este la cea de-a 32 editie. Romania participa pentru a 4-a oara la acest eveniment.
Romania a participat la editia din acest an cu un pavilion coordonat de Ministerul Economiei si Comertului, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si patronatul din domeniul industriei navale – Anconav. Pe o suprafata de 170 mp si-au expus produsele societatile comerciale Libra, Helmers, Dutch Marine Trading Design, Hidropneumatica, Administratia Porturilor Dunarii Maritime si Retec (toate din Galati), Aker si Promex (Braila), Severnav (Drobeta Turnu Severin), ?antierul Naval Mangalia, Resita Renk si Fecne (Bucuresti).
La pavilionul romanesc au fost expuse produse si servicii din domeniul industriei navale, si anume proiectari si constructii nave, reparatii nave, servicii portuare, reductoare, vinciuri, role ghidare, cabestane, echipamente de dragare, servomotoare electrice si electrohidraulice, rezervoare stocare gaz pentru industria navala, etc.
In ziua de 2 noiembrie 2005 a fost organizata, la standul Romaniei, o prezentare a industriei romanesti de contructii navale si a firmelor participante, la care au fost invitate aproximativ 200 de societati, organizatii, institutii si autoritati centrale si locale din Olanda.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *