Stiri si noutati

General Motors isi va reduce costurile cu sase miliarde dolari in 2006

General Motors isi va reduce costurile cu sase miliarde dolari in 2006
Compania auto General Motors isi va reduce anul acesta costurile cu sase miliarde dolari, in urma unui plan de restructurare pentru iesirea din criza acuta prin care trece in America de Nord, unde a pierdut patru miliarde de dolari in noua luni, informeaza agentia EFE.
Presedintele Consiliului de Administratie si director executiv al GM, Rick Wagoner, a declarat unui grup de analisti ca prioritatea companiei este iesirea cat mai curand posibil din aceasta criza.
In primele noua luni ale anului trecut, General Motors a pierdut 3,8 miliarde dolari in Statele Unite ale Americii, din cauza reducerii constante a vanzarii si a scaderii cotei de piata, care la finele anului a ajuns la 26 la suta, cu 4,4 la suta sub nivelul din 2004.
"Principalul nostru interes in America de Nord este anul acesta implementarea completa a planului de restructurare, care se concentreaza pe domenii unde putem rapid sa ne imbunatatim rezultatele si, la fel de importanta, este si cresterea competitivitatii pe termen lung�, a spus directorul general al GM.
Wagoner este increzator ca restructurarea pe care a demarat-o cel mai mare producator mondial de autovehicule va permite imbunatatirea rezultatelor economice in SUA inca de anul acesta, desi procesul, in general, va lua mai mult timp.
"Ne asteptam ca in 2006 sa vedem rezultate mai bune, iar in 2007 sa inregistram un progres si mai mare�, a afirmat Wagoner.
Planul anuntat de acesta la finele lui 2005 presupune concedierea a 30.000 de angajati in urmatorii trei ani, inchiderea, in aceasta perioada, a 12 fabrici nordamericane mai putin rentabile si reducerea serviciilor medicale pentru angajati si pensionari.
Wagoner a explicat ca, din reducerea de sase miliarde dolari planificata pentru acest, GM se asteapta sa economiseasca patru miliarde dolari in urmatoarele 12 luni, in mod esalonat.
Directorul GM estimeaza realizarea unei economii de 300 milioane dolari in primul trimestru, 800 milioane dolari in trimestrul al doilea, 1,4 miliarde dolari in cel de-al treilea si 1,5 miliarde dolari in ultimul trimestru. In plus, GM are in vedere scaderea cheltuielilor materiale cu un miliard de dolari.
"Toti angajatii din GM se concentreaza pe realizarea acestui plan pentru a reduce costurile structurale si materiale in acest an si a realiza reduceri ulterioare in 2007", a precizat Wagoner.
Dar, conducerea companiei se asteapta ca noile produse si noua campanie, lansata miercuri si bazata pe scaderea preturilor oficiale, sa imbunatateasca imaginea companiei in randul consumatorilor americani

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *