Stiri si noutati

Gigantul producator de otel Arcelor a raportat profituri trimestriale record

Arcelor, al doilea producator mondial de otel dupa Mittal Steel Co. NV, a raportat profituri record pentru trimestrul al doilea, acestea cifrandu-se la un miliard de euro (1,2 miliarde de dolari), cu 631 milioane de euro mai mult decat in urma cu un an, informeaza AP.

Vanzarile s-au majorat cu 12 procente, ajungand la 8,64 miliarde de euro (10,36 miliarde de dolari), de la 7,69 miliarde de euro.

Analistii chestionati de Dow Jones Newswires au declarat ca aceste castiguri depasesc previziunile, care in mare lor majoritate se situau in jurul valorii de 804 milioane de euro (964 milioane de dolari). Valoarea actiunilor a crescut cu 1,8 la suta, pana la 18,00 euro (21,58 dolari), joi dimineata, la bursa de valori Euronext.

Compania din Luxemburg a anuntat ca va avea loc o fuziune a filialelor sale braziliene, CST, Vega do Sul si Belgo, rezultand firma Arcelor Brazil, care va fi listata la bursa din Sao Paulo. Centrele de productie de otel din Brazilia practica preturi reduse, creand o superioritate asupra rivalilor europeni ca ThyssenKrupp AG din Germania sau compania anglo-olandeza Corus Group PLC, a declarat directorul executiv Guy Dolle.

Chiar daca cererea europeana de otel s-a redus, in ultimii ani am asistat la o crestere substantiala a cererii de otel din partea Chinei. A crescut insa si productia interna de otel a Chinei, fapt care a condus la o reducere a pretului mondial al acestui metal. Drept urmare, Dolle se afla in discutii de preluare a unor producatori chinezi de prim rang, al caror nume nu a fost dezvaluit.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *