Stiri si noutati

Industria auto – o locomotiva pentru dezvoltarea economiei, apreciaza premierul Tariceanu

Industria auto este o locomotiva pentru dezvoltarea economiei, la nivel mondial, a afirmat miercuri premierul Calin Popescu-Tariceanu, la conferinta AutoCEE 2005.

Primul-ministru a precizat ca vanzarile de autoturisme au inregistrat o crestere spectaculoasa in 2004, crescand cu 80 de procente, si ca tendinta ascendenta se mentine si in 2005.

In aceste context, premierul Tariceanu a declarat ca a ramas uimit cand unul dintre producatori i-a spus, in cadrul unei intalniri private, ca principala problema cu care se confrunta este aceea ca nu reusesc sa faca fata solicitarilor de pe piata autohtona.

Potrivit primului-ministru, obiectivul Guvernului este acela al mentinerii unei cresteri economice medii de 5,5% pe an, astfel incat produsul intern brut sa de dubleze in urmatorii opt ani. Concomitent, se urmareste si scaderea inflatiei, pentru care tinta este, in 2005, de 7%, pe fondul unei cresteri economice estimate la 5,9%.

Premierul Tariceanu a afirmat ca aceste valori pozitive se datoreaza in buna parte masurilor de reforma fiscala luate de Executiv la inceputul acestui an, care au stimulat crearea de noi locuri de munca – 144.000 in primele trei luni ale anului – si colectare de venituri la buget – in crestere cu 14%.

Cresterea economica, a spus seful Executivului, nu este doar o cifra statistica, ci se vede din cresterea puterii de cumparare, un exemplu elocvent fiind chiar vanzarea de automobile din ultimii ani.

Primul-ministru i-a asigurat pe investitorii din domeniul auto de intreg sprijinul autoritatilor centrale si locale pentru dezvoltarea afacerilor: "Aveti in Guvernul Romaniei si in autoritatile locale un adevarat partener, care sprijina dezvoltarea afacerilor dvs".

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *