Stiri si noutati

Intel a achizitionat o participatie in Grisoft

 Intel Capital, divizia de investiti a celui mai mare producator mondial de microprocesoare, impreuna cu Enterprise Investors, un fond de investitii cu sediul in Polonia, au achizitionat marti pachetul majoritar de actiuni la compania ceha producatoare de programe software antivirus Grisoft, informeaza AP.

Conform acordului convenit marti seara, Intel Capital si Enterprise Investors au achizitionat 65 la suta din actiunile Grisoft de la firma de investitii Benson Oak Capital pentru suma de 52 milioane dolari. Cunoscuta in special pentru programul antivirus AVG, firma ceha Grisoft are sediul in orasul Brno, la 200 de kilometeri sud-est de Praga.

Directorul executiv pentru Europa al Intel Capital, Ashish Patel a anuntat ca, daca va fi aprobata de autoritatile cehe, investitia va face din Grisoft cel mai mare producator de software anti-virus din Europa Centrala si de Est. 

Intel nu a precizat care este participatia detinuta de fiecare din cei doi parteneri. Agentia ceha de stiri CTK precizeaza insa ca Intel a contribuit cu 16 milioane dolari iar Enterprise Investors cu restul de 36 milioane dolari. Benson Oak pastreaza in continuare 35 la suta din actiunile Grisoft

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *