Stiri si noutati

Investitiile Porsche Romania vor ajunge la 33 milioane euro

Investitiile companiei Porsche Romania, cel mai mare importator de autovehicule pe piata autohtona, vor ajunge la 33 milioane euro la sfarsitul anului 2005, a declarat joi, pentru Rompres, directorul de relatii publice al companiei, Nina Bratfalean.

In decembrie 2005, este prevazuta finalizarea centrului de vanzari si service Porsche Bucuresti Vest I, in zona Militari (centura), care se intinde pe o suprafata de 38.000 de mp si este dedicat marcilor Volkswagen si Skoda. Bugetul acestui proiect este de 7,9 milioane euro.

De asemenea, in septembrie 2005 vor demara lucrarile la complexul Porsche Bucuresti Vest II, dedicat marcilor Audi si Seat, care se intinde pe o suprafata de 30.000 mp. Investitia in valoare de patru milioane euro va fi finalizata in septembrie 2006.

Anul trecut, importatorul a inaugurat noul sau sediu administrativ, situat pe soseaua Pipera – Tunari, valoarea investitiei fiind de 6,4 milioane euro. Cladirea cu caracter multifunctional gazduieste la parter un showroom pentru marca Porsche si spatiul de relatii cu publicul al companiei financiare Porsche Leasing. La demisol exista un showroom pentru masini utilitare marca Volkswagen, iar etajele superioare contin spatii de birouri.

Printre cele mai noi si moderne centre de vanzari si service din reteaua de dealeri Porsche Romania figureaza cele de la Cluj Napoca (investitie de 2,8 milioane euro), Bacau – trei milioane euro, Oradea – doua milioane euro, Constanta – 1,3 milioane euro.

Porsche Romania importa autovehicule marca VW, Audi, Skoda, Seat si Porsche. De la demararea vanzarilor pe piata autohtona, in 1998, si pana la 1 iunie 2005 compania a vandut 74.616 de autovehicule din cele cinci marci, a precizat Nina Bratfalean.

In 2004, vanzarile s-au cifrat la 17.970 unitati, iar pentru anul 2005, Porsche Romania estimeaza un volum de vanzari de peste 19.000 de vehicule. Compania a detinut in anul 2004 o cota de piata de 10,2 la suta din piata generala si 26,4 la suta din piata importurilor.

In cei peste sase ani de activitate, importatorul a vandut in Romania peste 27.000 de autoturisme Skoda, peste 24.000 de autoturisme si 5.000 de vehicule comerciale Volkswagen, peste 4.700 de autoturisme Seat, 3.400 de Audi si 175 de Porsche.

Din grupul Porsche Romania fac parte, de asemenea, companiile Porsche Leasing Romania, Porsche Broker Asigurari si Porsche Bank Romania.

Aproximativ 54 la suta din vanzarile importatorului sunt in sistem leasing. In 2004, valoarea totala a autovehiculelor vandute in leasing de Porsche Romania se cifra la 160 milioane euro.

Reteaua de distributie numara 67 de dealeri – 22 pentru VW, 16 Seat, cinci Audi, 24 Skoda, la care se adauga alte 15 firme partenere pentru marca Audi.

Porsche Romania face parte din holding-ul austriac Porsche, cel mai mare distribuitor de autovehicule din Europa, detinut de familiile Porsche si Piech. Grupul Porsche este prezent in aproape toate tarile din centrul si estul Europei, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori de pe pietele auto locale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *