Stiri si noutati

La Dacia Pitesti ar putea fi asamblate autovehicule Scorpio

Dupa ce in cursul acestui an constructorul auto indian Mahindra & Mahindra si grupul francez Renault au infiintat un joint venture destinat productiei modelului Logan in India, in prezent este posibil ca firma indiana sa utilizeze uzina Dacia de la Pitesti pentru constructia modelului sau SUV Scorpio, autoturismele urmand apoi sa fie promovate pe pietele europene prin intermediul retelei de distribuitori Renault, informeaza editia de vineri a cotidianului indian "Business Standard".

"Lansarea modelului Scorpio pe piata globala prin intermediul Renault este o decizie importanta pentru noi", a declarat directorul operational al diviziei auto a grupului M&M, Pawan Goenka, care in curand urmeaza sa preia functia de presedinte al companiei de la veteranul Alan Durante. O alta sursa a declarat pentru publicatia indiana ca Renault analizeaza posibilitatea utilizarii modelului Scorpio produs de Mahindra & Mahindra pentru lansarea pe pietele din Franta si Africa de Nord. In prezent, Renault nu are in gama sa de autovehicule un model de tip SUV (automobile cu tractiune integrala asemanatoare masinilor de teren), iar Scorpio a fost conceput atat in variante cu volanul pe partea stanga cat si cu volanul pe partea dreapta.

Daca acordul se va concretiza, va fi pentru prima data cand un automobil conceput si dezvoltat in India va fi construit in alta tara de catre un constructor auto strain. Un alt constructor auto indian, grupul Tata, a semnat un acord cu firma britanica Rover, insa acest acord se refera doar la constructia de autoturisme modelul CityRover, rebotezat Indicas, care sunt asamblate in India si exportate spre Marea Britanie.

Analistii considera ca decizia grupului M&M face parte din strategia grupului indian de a profita de sinergiile rezultate in urma acordului incheiat cu Renault. In urma cu trei luni Renault si Mahindra & Mahindra au infiintat un joint venture care va produce si comercializa noul model Logan in India incepand cu 2007.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *