Stiri si noutati

MAN construieste noua sa uzina de camioane in Polonia

Conglomeratul industrial german MAN a anuntat miercuri ca viitoarea sa uzina de camioane va fi construita la Cracovia, sudul Poloniei, informeaza AFP.

Grupul german a subliniat ca a ezitat mult timp inainte de a se hotari intre Cracovia, Polonia si Kosice, Slovacia, pentru aceasta investitie de aproximativ 100 milioane euro. Noua uzina de camioane MAN va avea aproximativ 650 de salariati, care ar urma sa asambleze aproximativ 15.000 de camioane pe an la noua uzina. Lucrarile de constructie la noua uzina vor demara in toamna acestui an, primele camioane urmand sa iasa de pe liniile de asamblare la mijlocului lui 2007.

"Derulam o strategie de crestere evidenta si vom continua sa punem accentul pe pietele exterioare Europei de Vest. Odata cu noua uzina de la Cracovia vom ajunge la productia de care estimam ca vom avea nevoie", a declarat directorul diviziei de vehicule utilitare a grupului MAN, Anton Weinmann.

MAN are deja doua uzine in Polonia, una la Starachowice unde produce componente pentru camioane si autobuze si alta la Poznan, unde asambleaza autobuze. Noua uzina de la Cracovia este o investitie strategica pentru grupul german, tinand cont de faptul ca in urmatorii ani piata de camioane din Europa de Est va inregistra un ritm de crestere semnificativ. In plus prin decizia de instalare in Polonia, MAN intentioneaza sa profite si de costurile de productie mult mai scazute decat cele din Bavaria, Germania, unde se afla sediul istoric al companiei.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *