Stiri si noutati

Managerii anticipeaza o crestere usoara a activitatii in industrie, comert si servicii

In perioada decembrie 2005-februarie 2006 se contureaza o crestere a activitatii in industrie, comertul cu amanuntul, servicii si o scadere a activitatii din constructii potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica. Rezultatele au fost obtinute prin intermediul anchetelor de conjunctura, in urma estimarilor facute de managerii intreprinderilor referitor la tendintele de evolutie ale activitatii economice.

Managerii din industrie considera ca in urmatoarele trei luni, volumul productiei va avea o tendinta pozitiva, iar numarul de salariati va avea, in continuare, o usoara tendinta de scadere. Preturile produselor industriale vor creste, in perioada urmatoare, dupa estimarile a 20% dintre managerii chestionati. Managerii intreprinderilor comerciale estimeaza mentinera tendintei de crestere a vanzarilor de marfuri, acest fapt fiind influientat si de factorul sezonier, specific sfarsitului de an. Conform previziunii, situatia economica va fi mai buna pentru 42% din cei care si-au exprimat opiniile, va fi aproximativ aceeasi pentru 48% si numai 10 procente dintre cei intervievati prevad o scadere.

Si in cazul comertului cu amanuntul, angajatorii prevad o usoara crestere a numarului de angajati. Preturile de vanzare cu amanuntul vor creste in urmatoarele conform previziunilor managerilor din acest sector.

Citeste intreg articolul in Capital

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *