Stiri si noutati

MEC monitorizeaza calitatea carburantilor comercializati pe piata rom?neasca

 Rezultatele probelor prelevate in luna august de la 10 statii de distributie a carburantilor apartinand SC Petrom SA, SC VGB Company, SC Lukoil, SC MOL au evidentiat conformitatea carburantilor cu cerintele de calitate impuse prin HG 689/2004, releva un comunicat al Ministerul Economiei si Comertului (MEC) remis luni Rompres.

De la inceputul anului, MEC a efectuat trei campanii de esantionare de la 29 statii de distributie, in cadrul programului "Sistemul de monitorizare calitativa si cantitativa pentru benzina si motorina", in vederea alinierii carburantilor romanesti la standardele europene. Programul MEC prevede o crestere graduala a numarului de esantionari: de la minim 100 in anul 2005 la minim 200 in anul 2006, urmand ca, incepand cu anul 2007, sa se atinga un nivel corespunzator de probe prelevate si analizate conform standardului referential SR EN 14274:2004.

Prelevarea probelor de benzina si motorina din statiile de distributie si respectiv analizarea acestora se face de catre Romcontrol SA si Rompetrol Quality Control SA, laboratoare recunoscute si aprobate prin Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 97/2004.

Sintezele de date nationale referitoare la calitatea carburantilor, precum si cantitatile de benzina si motorina comercializate pe an vor fi raportate catre Comisia Europeana incepand din luna iunie 2006, precizeaza comunicatul MEC.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *