Stiri si noutati

Mittal Steel a obtinut un profit net de 2,71 miliarde dolari in 9 luni

Grupul Mittal Steel a inregistrat un profit net de 2,72 miliarde dolari pe primele noua luni ale anului 2005, in timp de profitul operational a atins 3,87 miliarde dolari, potrivit datelor remise miercuri Rompres.
Compania a inregistrat incasari in valoare de peste 21 miliarde dolari pe primele noua luni, ale anului, iar profitul pe actiune este de 3,99 dolari.
In primul semestru al anului, Mittal a inregistrat un profit operational de 1,39 miliarde dolari, in timp ce profitul net s-a ridicat la peste un miliard de euro, iar incasarile s-aui cifrat la peste7,6 miliarde dolari.
In 2005, Mittal Steel a continuat programul de consolidare a pozitiei companiei, semnand acordul de preluare a 93,02 la suta din actiunile Kryvorizhstal (cel mai mare combinat de produse lungi din otel carbon din Ucraina) de la Fondul Proprietatii de Stat Ucrainean, printr-o licitatie publica, pentru 4,8 miliarde dolari. Compania a semnat un Memorandum de Intelegere cu Guvernul din Jharkhand, India, pentru dezvoltarea unui complex de minerit si otelarie in acea zona. Mittal Steel intentioneaza sa realizeze un Proiect Detaliat de Raport (DPR) in urmatoarele 18 luni. Odata ce acest DPR va fi complet si aprobat, atat de catre Mittal Steel cat si de Guvernul din Jharkhand, se vor stabili termenii finali ai contractului.
Mittal a incheiat achizitia a 36,67 la suta din actiunile Hunan Valin Steel Tube & Wire din China, pentru o suma totala de 338 milioane de dolari. Mittal Steeal a achizitionat majoritatea actiunilor Romportmet, port aflat la Galati, in Romania, prin cumpararea a aproximativ 20 de milioane de actiuni, la un pret total de 47 milioane de dolari.
"In ultimul trimestru ne-am confruntat, pe plan international, cu conditii de piata dificile, cu un pret al otelului in continua scadere in toate regiunile. Luand in considerare aceasta situatie, Mittal Steel a inregistrat din nou un set de rezultate semestriale bune, in conformitate cu asteptarile prezentate in ultimul trimestru", a declarat presedintele si CEO Mittal Steel, Lakshmi N. Mittal, care a precizat ca programul de achizitii derulat de companie in acest an vor contribui la consolidarea pozitiei de lider a companiei in industria siderurgica mondiala

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *